Kan du anlita flytthjälp med RUT-avdrag? – Ja, börja här!

RUT-avdrag för flytthjälp i Gävle, Sandviken eller övriga Sverige

Får jag använda RUT-avdraget vid inhyrd flytthjälp i Gävle? Hur fungerar RUT-avdraget? Vilka är kraven kopplade till RUT-avdraget? Kan alla som anlitar ett flyttföretag i Gävle använda RUT-avdraget ? Gäller några särskilda regler för RUT-avdraget vid flytthjälp i specifikt Sandviken eller Gävle?
Dessa typer av frågor är det många av våra kunder som funderar kring. I denna artikel kommer vi att besvara dessa frågor och ge dig en helhetsbild av hur RUT-avdrag fungerar i samband med flytthjälp. Är du vidare osäker eller föredrar att prata med oss direkt, tveka inte på att kontakta oss

RUT-avdraget gäller endast för jobbet

RUT-avdraget är riktat till dig som behöver flytthjälp när du exempelvis ska byta bostad. Du har då den fina möjligheten att dra av 50% av arbetskostnaden. Varje år kan du nyttja upp till 50 000 kronor i RUT-avdrag (gäller inte specifikt en flytthjälp och under förutsättning att krav/regler uppfylls). Det är alltså arbetskostnaden som du får använda RUT-avdraget på och inte något annat. Som erfaret flyttföretag i Gävle har vi god koll på detta och ser till att du får RUT-avdraget direkt på vår faktura - smidigt och enkelt.

Krav på dig som köpare för att få RUT-avdrag

När du behöver flytthjälp i Gävle, Sandviken eller övriga Sverige så har du rätt använda RUT-avdraget. För att få avdraget beviljat är det dock viktigt att du uppföljer de krav och regler som finns kopplat till RUT. Vänligen se nedan eller läs mer på skatteverkets hemsida om RUT-avdrag.

  • Du som köpare måste uppge korrekta uppgifter till företaget som utför flytthjälpen 
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du, eller din förälder, ska använda bostaden som permanentbostad, fritidsbostad eller liknande.
  • Du måste vara bosatt i Sverige eller betala skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att få använda RUT-avdraget (begär svar från Skatteverket hur mycket du får utnyttja)
  • Flyttföretaget måste ha F-skatt (Givetvis är det något vi på Lika som bär har)


Krångligt? Kontakta oss så hjälper vi dig! 

Har du några frågor eller funderingar - Kontakta oss så hjälper vi dig gärna.
Är du ute efter specifika svar relaterat till din inkomstdeklaration eller hur mycket just du har kvar att nyttja för RUT-avdrag, så rekommenderar vi dig att vända dig till Skatteverket.

Behov av flytthjälp i Gävle? Få kostnadsfri offert!

Att flytta kan vara både slitsamt och tidskrävande. Tar du hjälp av oss på Lika som bär är ditt bohag i trygga händer. Vi är proffs på allt inom flytthjälp och kan erbjuda både privatpersoner och företag skräddarsydda lösningar till rättvisa priser.