Vad kostar det att anlita en flyttfirma i Gävle - med RUT avdraget?

Två vanliga frågor vi får när vi blir ombedda att bistå med flytthjälp i Gävle är vad det kostar och om det går att nyttja RUT-avdraget. När det kommer till RUT-avdraget finns det några saker att tänka på. Vad det är och svaret på frågorna går vi igenom i denna artikel.

Vad kostar det att beställa flytthjälp i Gävle, Sandviken eller övriga Sverige?

Nedan besvarar vi frågor relaterat till flytthjälp, flyttstädning och diverse kostnader för din kommande flytt.


Att flytta är något spännande och innebär ofta början av ett nytt kapitel i ditt liv. Samtidigt är det mycket att tänka på och kräver både tid och energi. Vi som flyttföretag i Gävle vill hjälpa dig göra denna övergång så smidig och enkel som möjligt, så du kan fokusera på det roliga. Kostnaden för flytthjälp i Gävle baseras på många olika faktorer och är därför varierande. Några av de mer omfattande faktorerna är: Hur mycket möbler som ska flyttas, distansen på flytten samt om magasinering, flyttstäd eller liknande ska ingå.

Förarbete som effektiviserar din flytthjälp

Flytthjälpen sker snabbare om du har förberett med färdigställda flyttkartonger precis vid ingången av din bostad. Det är viktigt att kartongerna kan stängas (gärna förseglade med tejp) och inte är ohållbart tungt packade, så att de smidigt kan staplas på varandra. Det effektiviserar den flytthjälp vi bistår, vilket gör att jobbet blir klart snabbare och kostar mindre. 

Packning och emballage till din flytt

Vill du utöver transport och bärhjälp även få hjälp med att packa din inredning blir priset något högre. Fördelen med att beställa hjälp för packningen är att vi har det material och den kunskap som krävs för säker inpaketering. Framförallt rekommenderat vid större eller extra värdefulla ägodelar. Söker du flytthjälp i Gävle med möjlighet att inkludera packning är du välkommen att kontakta oss

Flyttavståndet

Avståndet som ditt bohag ska flyttas är något som påverkar priset vid flytthjälp i Sandviken, Gävle eller övriga Sverige. Det kostar oss som flyttföretag i Gävle bensin, löner till anställda och andra utgifter.

Antal personer som lyfter vid flytten

När du anlitar ett flyttföretag i Gävle eller övriga Sverige så går det snabbare ju fler personer som hjälper till att bära. Samtidigt ska det vara effektivt arbete, är man för många kan personer fastna i väntan på hiss eller liknande. Vi som kunnigt flyttföretag i Gävle har koll på detta och bokar in lämpligt antal medarbetare vid varje flytthjälp.

Hur många flyttkartonger?

När du ska anlita ett flyttföretag i Gävle eller övriga Sverige så rekommenderar vi dig att ha riktigt bra flyttkartonger. En tumregel vi brukar använda oss av i branschen är att räkna med ungefär en flyttkartong per kvadratmeter: 
- 4 rum och kök på 100 kvm blir ungefär 80 - 100 flyttkartonger 
- 3 rum och kök på 80 kvm blir ungefär 70 - 80 flyttkartonger 
- 2 rum och kök på 50 kvm blir ungefär 45 - 50 flyttkartonger

När du anlitar du oss på Lika som bär, får du tillgång till våra egna hållbara och rymliga flyttkartonger.


Är flyttstädning något du behöver?

Vi erbjuder flyttstädning i samband med din flytt, vilket är ett populärt komplement.  Söker du både flyttstäd och övrig flytthjälp i Sandviken eller Gävle kan vi leverera helhetslösningen. Läs gärna mer om våra tjänster

Fast pris eller per timme vid din flytthjälp i Gävle

Det finns olika tillvägagångssätt vid betalningen av beställd flytthjälp i Gävle. Två av de vanligaste alternativen är fast pris eller pris per timme. Vi brukar erbjuda kunden dessa alternativ, förklara för- och nackdelar och sedan låta kunden välja betalningssätt. Våra offerter dock är helt kostnadsfria, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Tveka inte på att kontakta oss om du har fler frågor eller funderingar! 

Behov av flytthjälp i Gävle? Få kostnadsfri offert!

Att flytta kan vara både slitsamt och tidskrävande. Tar du hjälp av oss på Lika som bär är ditt bohag i trygga händer. Vi är proffs på allt inom flytthjälp och kan erbjuda både privatpersoner och företag skräddarsydda lösningar till rättvisa priser.