Kan du anlita flytthjälp med RUT-avdrag? – Ja, börja här!

Hur fungerar RUT-avdraget när man anlitar en flyttfirma?

Vanliga frågor kring RUT-avdraget brukar vara: Får jag använda RUT-avdraget vid en inhyrning av flyttfirma i Gävleborgs län? Hur fungerar RUT-avdraget? Får jag använda RUT-avdraget till min lägenhetsflytt? Vilka är kraven när jag använder RUT-avdraget? Är det några unika regler i Gävleborgs län vid användning av RUT-avdraget? 
Dessa typer av frågor är det många fastighetsägare som fungerar kring inför användning av RUT-avdraget. Lugn, vi kommer att förklara kraven och de specifikationer som krävs från flyttfirman ni planerar att engagera i er flytt. 

RUT-avdraget gäller endast för jobbet

RUT-avdraget är till dig som behöver flytthjälp när du ska byta bostad eller överlag behöver hjälp att flytta något. Du har då möjligheten att dra av 50% av arbetskostnaden. Varje år har du möjligheten att utnyttja upp till 50 000 kronor i RUT-avdrag (gäller inte specifikt en flytthjälp). Det är alltså arbetskostnaden som du får använda RUT-avdraget på och inte något annat. Det är väldigt viktigt att flyttföretaget som du planerar att anlita specificerar arbetskostnaden på offerten. Vi på Flytthjälp Gävle specificerar givetvis detta.

Krav på dig som köpare för att få rutavdrag

När du behöver flytthjälp så får du använda RUT-avdraget. Dock är det krav och regler för att bli beviljad RUT, nedan listar vi kraven och reglerna.

  • Köparen måste du uppge korrekta uppgifter till företaget som utför flytthjälpen
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du måste vara bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att få använda RUT-avdraget (begär svar från Skatteverket hur mycket du får utnyttja)
  • Flyttföretaget måste ha F-skatt (Givetvis har Flytthjälp Gävle F-skatt)

Mer information om RUT-avdraget vid flytten

Vi på Flytthjälp Gävle svarar mer gärna på dina frågor och funderingar kring RUT-avdraget. Skriv in till oss i formulären på Flytthjälp Gävle för snabbast svar. Är du ute efter specifika svar relaterat till din inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rut, så rekommenderar vid dig att vända dig till Skatteverket.